Uprzejmie informujemy, że Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu wraz z Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą w Poznaniu organizuje XX Ogólnopolski Turniej Piekarski im. Anny Butki, XX Ogólnopolski Turniej Cukierniczy im. Wojciecha Kandulskiego oraz XIX Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa im. Iwony Mossakowskiej dla uczniów w zawodach piekarz, cukiernik, przetwórstwa mięsa.
Głównym organizatorem Konkursu jest Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego.
Konkursy organizowane są dla uczniów, którzy mogą zaprezentować umiejętności nabyte podczas praktycznej nauki zawodu. Daje to możliwość podniesienia rangi zawodu, nawiązania współpracy i wymiany doświadczeń między uczniami, szkołami i zakładami.
Terminy zgłaszania się do turnieju , regulaminy oraz bieżące informacje można uzyskać na stronie internetowej szkoły www.zsps.poznan.pl .
Potrzebne informacje można otrzymać również w Wydziale Promocji Gospodarczej Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu .
W pierwszym etapie mogą wziąć udział wszyscy chętni uczniowie, spośród których wyłonieni zostaną reprezentanci do II etapu.
W II etapie wybierani są kandydaci do udziału w III etapie- ogólnopolskim .
Terminy finałów ogólnopolskich :
- Turnieju Cukierniczego 28 i 29 marzec 2017 rok
- Turnieju Piekarskiego 30 i 31 marzec 2017 rok
- Turnieju Przetwórstwa Mięsa 30 i 31 marzec 2017 rok
Zgłoszenia udziału należy przesyłać do Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
61-688 Poznań ul. Warzywna 19, tel:/fax: (061) 820-00-91.
drukuj stronę « powrót