KOMUNIKATY
Szanowni Państwo,
W dniach 24.12.2024r., 31.12.2024r. oraz 02.01.2025r. biuro Cechu Piekarzy i Cukierników będzie nieczynne.
Serdecznie zapraszamy w Nowym Roku czyli od dnia 7 stycznia 2025r.
Szanowni Państwo,
Standardy Ochrony Małoletnich Cechu Piekarzy i Cukierników
znajdują się z zakładce : GALERIA
KAMIL POĆWIARDOWSKI Z DUŻYM SUKCESEM
NA CUKIERNICZYCH MISTRZOSTWACH ŚWIATA !!!
Kamil Poćwiardowski z Piekarni Cukierni Poćwiardowski zrzeszonej w Cechu Piekarzy i Cukierników zdobył 4 miejsce na Cukierniczych Mistrzostwach Świata Juniorów, które odbyły się w dniach 21-25 stycznia w Rimini we Włoszech – jest to najwyższe miejsce, jakie dotychczas zdobyli Polacy podczas mistrzostw.
W konkursie brał udział w duecie ze Stanisławem Kropidłowskim z Kropek Piekarnia Cukiernia (Zblewo). Ich team managerem była Ana Florencia Davila Pastry Chef z Barbara Luijckx (Inowrocław).
Cukiernicza rywalizacja odbywała się podczas wielkich tragów Sigep Dolce World Expo w Rimini.
Tematem konkursu była „Amazonia - wejście do natury”, więc wszystkie konkursowe prace cukierników musiały mieć motywy nawiązujące do przyrody.
W kompozycji głównymi elementami było wykonane przez Kamila Poćwiardowskiego czekoladowe drzewo z pnączami, liśćmi i kwiatami oraz błękitny potok wody z karmelu wykonany przez Stanisława Kropidłowskiego wraz z egzotycznymi kwiatami i siedzącym tukanem. Całość ekspozycyjnego stołu uzupełniały liście, na których podano deser w postaci ciasteczek wizualnie nawiązujących do kamyków, a także czekoladowy tort oraz lody. Każdy element konstrukcji był w stu procentach jadalny!
Ten okazały skrawek słodkiej Amazonii duet młodych cukierników musiał wykonać na miejscu od podstaw w ściśle określonym czasie. - Pierwszego dnia zawodów mogli pracować 11 godzin, a drugiego dnia 6 godzin. Podczas tych łącznie 17 godzin pracy musiały powstać wszystkie elementy kompozycji.
Młodym cukiernikom gratulujemy ogromnego sukcesu!
https://bydgoszcz.naszemiasto.pl/bydgoszczanin-z-duzym-sukcesem-na-cukierniczych/ar/c17-9191519
https://bydgoszczinformuje.pl/sukces-bydgoskiego-cukiernika-na-mistrzostwach-swiata-kamil-pocwiardowski-kontynuuje-rodzinne-tradycje/
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do fotorelacji (znajdującej się w galerii) z obchodów 11 listopada
i sprzedaży tradycjnych rogali bydgoskich.
FILM PROMUJĄCY POLSKIE SZKOLNICTWO ZAWODOWE
SERDECZNIE ZAPRASZAMY PAŃSTWA DO OBEJRZENIA FILMU PROMOUJĄCEGO POLSKIE SZKOLNICTWO ZAWODOWE.
Link do filmu znajduje się poniżej:
www.youtube.
więcej »JAN GOGOLEWSKI - BYDGOSZCZANIN ROKU 2017
Z ogromną satysfakcją informujemy, że Starszy Cechu Piekarzy i Cukierników , Prezes Związku Rzemiosła Polskiego Jan Gogolewski 21 czerwca 2018r. został wyróżniony przez Towarzystwao Miłośników Miasta …
więcej »Starszy Cechu Piekarzy i Cukierników Jan Gogolewski został wybrany na Prezesa Związku Rzemiosła Polskiego
Z ogromną satysfakcją informujemy, że Starszy Cechu Piekarzy i Cukierników, Prezes Kujawsko-Pomorskiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy w latach 2005-2013,. a obecnie Członek Zarządu Izby Jan Gogolewski został…
więcej »Konkurs Cukierniczy: Kujawsko-Pomorskie - moje miejsce, mój dom
9 maja 2017 roku w siedzibie Kujawsko – Pomorskiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy odbyła się VI edycja Konkursu Cukierniczego. Tematyką tegorocznego konkursu było wykonanie dowolnego wyrobu cukierniczego z elementami
więcej »Serdecznie zapraszamy na VI edycję Konkursu Cukierniczego
W tym roku tematem konkursu będą charakterystyczne miejsca województwa kujawsko-pomorskiego.
Podstawowe informacje o konkursie:
1. W konkursie mogą brać udział uczniowie z zakładów rzemieślniczych zrzeszonych w…
więcej »REKORD POBITY: 7 pączków w niespełna 3 i pół minuty
7 pączków w niespełna 3 i pół minuty. Michał Mijal z Bydgoszczy pobił rekord i wygrał konkurs w „Jedzeniu pączków na czas”. Drugie miejsce zdobył Karol Giemza z czasem 3:43, natomiast trzeci na podium
więcej »KONKURS JEDZENIA PĄCZKÓW - 22 lutego 2017 roku
więcej »Unitas Durat Palatinatus Cuiaviano-Pomeranensis dla Cukierni Sowa
więcej »XX Ogólnopolski Turniej Piekarski, XX Ogólnopolski Turniej Cukierniczy
więcej »Serdecznie zapraszamy firmy branży gastronomicznej do zrzeszania się w Cechu Piekarzy i Cukierników w Bydgoszczy
więcej »Cech Piekarzy i Cukierników prowadzi nabór na naukę dla uczniów młodocianych
więcej »Serdecznie zapraszamy na V edycję Konkursu Cukierniczego POLSKI FOLKLOR
więcej »KONKURS JEDZENIA PĄCZKÓW 3 lutego 2016
więcej »IV edycja Konkursu Cukierniczego pod hasłem Zimowe inspiracje
więcej » drukuj stronę